Welcome to SD-Gaming!
Here we share our experiences
and you can follow our players.
Let us surprise & inspire you!
#MakeTheDifference
lol game art image

Het zijn opwindende tijden in de Competitive Gaming scene van Benelux. 

In het weekend van 16 en 17 april streden in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam 4 internationaal bekende teams om het Europees kampioenschap League of Legends. De officiële naam: LCS Spring Split. Ruim 13.000 game liefhebbers zagen G2 Esports, Origin (beiden uit Spanje), Fnatic en H2K (beiden uit Engeland) vechten om de eer, 50.000 USD en een ticket voor het WK.

Ahoy Rotterdam

In het weekend van 7 en 8 juli bereikt het competitive gameseizoen haar hoogtepunt in de Amsterdam ArenA. Dan wordt het ESL Benelux kampioenschap gehouden van de immens populaire games Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends (LoL) en Hearthstone. In wat je kunt noemen de eredivisie van het competitieve gamen strijden de beste teams en spelers uit Nederland, België en Luxemburg op het podium voor de eer en een prijzenpot van 12.500 Euro.

Met het Europees kampioenschap League of Legends is een mijlpaal in Nederland bereikt. Voor het eerst wordt de finale van een internationaal evenement in Nederland gehouden. Vergelijk het met een Europacup finale in Rotterdam. Het Benelux kampioenschap in de Arena is uniek omdat voor het eerst in de geschiedenis e-sports in de Benelux een waardig podium krijgt en gedragen wordt door 2 internationaal bekende professionele organisaties: de Amsterdam Arena en ESL.

Arena Amsterdam

Amsterdam Arena is wereldwijd bekend als thuisbasis van FC Ajax. Maar ook van de Sensation Black & White House/Trance events. ESL is de grootste e-sportorganisatie ter wereld en organiseert voortaan de nieuwe regionale pro competitie. De Benelux is wereldwijd hiermee de 10e regio waar op professioneel niveau esports bedreven kan worden binnen een regionale competitie

25 April zijn de kwalificaties voor de ESL Benelux Championship gestart. In 4 poules streden tientallen teams en individuele spelers om zich te kwalificeren. Uiteindelijk plaatste de top vier van iedere poule zich voor de play-offs. Ook het CS:GO team van SD-Gaming – (nog) een outsider op dit niveau - heeft zich onder de beste 16 geschaard en strijdt momenteel voor een plaats bij de laatste 8. En deze 8 strijden uiteindelijk voor de kampioenstitel; een strijd die gevoerd zal worden in de Arena. 

AsterionLowlandLionsVenkoSD-Gaming

(Asterion,        LowLandLions,        Venko      &     SD-Gaming)

Wat vinden anderen van dit initiatief?

Henk van Raan, Chief Innovation Officer Amsterdam ArenA: “We kijken erg uit naar de samenwerking met ESL Benelux, om van de Amsterdam ArenA het epicentrum van e-sports in Nederland – en wie weet zelfs Europa – te maken. Een structurele samenwerking met ESL Benelux is voor ons een logische stap om toonaangevend te worden op het gebied van e-sports.”

Jaap Visser, business development manager ESL Benelux: “We hebben een drie-tot-vijfjarenplan rondom esports bedacht. Dit jaar zal een eerste activatie daar plaatsvinden. Dat kan een finale zijn, maar dan wel in een van de kleinere zalen. De stip op de horizon is het wereldwijde ESL One event, waarbij we alle grote spelers naar Amsterdam willen halen.”

En Europees kampioen 2016 Hearthstone Thijs “ThijsNL” Molendijk:  “Ik ben enorm blij dat ESL met de verschillende partners esports in Nederland en België op de kaart wil zetten. Voor Nederland en België is dit een goede stap, zodat spelers zich kunnen meten met de beste, zich verder kunnen ontwikkelen en meer spelers zich aansluiten bij de Europese top.”

Henk van Raan - Amsterdam ArenaJaap Visser - ESL BeneluxThijsNL - Hearthstone Champion Europe 2016

(Henk van Raan - Arena Amsterdam     Jaap Visser - ESL Benelux     ThijsNL, Europees kampioen 2016 Hearthstone)

NEW VIDEOS
LATEST TWEETS
twitterLogo
LIVE STREAMS
Twitch logo
UPCOMING
No events found
Artwork by EXTRAQT Webdesign by Maarten Sinkovec Copyright © 2021 SD-Gaming