Welcome to SD-Gaming!
Here we share our experiences
and you can follow our players.
Let us surprise & inspire you!
#MakeTheDifference
lol game art image

In 2016 is Vue een exclusieve samenwerking aangegaan met DreamHack. Hiermee laat Vue zien dat het de mogelijkheden en toekomst van de e-sport markt in weet te schatten.

Wie kent DreamHack niet? Al jarenlang zijn de meerdaagse e-sport events in Zweden een groot succes. De DreamHack organisatie startte ooit in 1994 met een jaarlijkse lokale LANparty in Malung, verhuisde in 1997 naar Borlange en bleef zich ontwikkelen. Vanaf 2001 werd de LANparty in Jonkoping, Zweden gehouden en in 2002 werden DreamHack Summer en DreamHack Winter geïntroduceerd.

DreamHack Sweden

Sinds 2011 timmert DreamHack ook aan de weg met offline e-sport events in Europa. Vanaf 2011 in de Balkan (Roemenië, Boekarest) en daarna in de grote Europese landen, zoals Engeland (London), Duitsland (Leipzig), Frankrijk (Parijs) en Spanje (Valencia). En nu - in 2016 - is DreamHack voor het eerst aanwezig in Amerika (Austin) en in Canada (Montreal).

DreamHack Bucharest

Wie kent Vue wel? Wat weten we over Vue? Vue Nederland was voorheen bekend als JT Bioscopen. In 2011 nam JT de Luxor Theaters over en breidde daarmee haar aantal bioscopen uit. Vanaf eind 2014 vonden in het management van JT de nodige wijzigingen plaats en eind 2015 kocht het Engelse Vue de JT keten op. Met 21 bioscopen kent het Nederlandse onderdeel Vue een landelijke dekking. Het Engelse Vue heeft trouwens circa 80 bioscopen in Engeland en Ierland.

Vue richt zich nu dus ook op e-sport. Als opvallendste event in Nederland hosten ze als exclusieve locatiepartner van YoungCapital de Dutch College League, een League of Legends competitie tussen universiteiten en hogescholen.

Vue Cinema

In Vue Hilversum vindt in de maanden maart tot en met juni deze Nederlandse competitie live plaats. De finale wordt op zaterdag 25 juni gespeeld en is toegankelijk voor fans. Ook wordt de finale gestreamd op bioscoopschermen in de Vue bioscopen in Apeldoorn Eindhoven, Hoorn en Kerkrade. Hier zijn ook stands aanwezig in de foyer, kan zelf gegamed worden en kan fastfood naar binnen gewerkt worden.

Andere interessante ontwikkelingen? Vue streamt op bioscoopscherm DreamHack Valencia (14-17 juli), DreamHack Montreal (12-14 augustus) en DreamHack Boekarest 16-18 september). Internationale toernooien waarop games als Counterstrike Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Starcraft II, Rocket league en Overwatch te spelen zijn, zowel “for fun” als in competitive mode met aantrekkelijke geldprijzen.

De website van Vue cinema - Gaming

Het Youtube kanaal van Streamer Yarasky voor Vue Cinema

 

 

NEW VIDEOS
LATEST TWEETS
twitterLogo
LIVE STREAMS
Twitch logo
UPCOMING
No events found
Artwork by EXTRAQT Webdesign by Maarten Sinkovec Copyright © 2024 SD-Gaming