Welcome to SD-Gaming!
Here we share our experiences
and you can follow our players.
Let us surprise & inspire you!
#MakeTheDifference
lol game art image

Hearthstone is gebaseerd op World of Warcraft. Het werd in maart 2013 aangekondigd tijdens PAX East 2013. De spelers kunnen uit 951 verschillende kaarten tussen 9 verschillende Warcraft-helden kiezen, een eigen kaartendeck verzamelen, en deze gebruiken om hun tegenstander te verslaan door middel van speciale wapens en krachten. Deze link brengt je naar een introductie van Hearthstone.

Thijs startte in 2013 met Hearthstone, een combinatiespel van kaarten – een soort Pokeren - en gaming. Strategie en concentratie zijn in dit spel belangrijke elementen. Al snel viel hij op en in 2014 bood de Duitse gameorganisatie Meet your Makers (MyM) hem een contract aan. Vanaf dat moment reist Thijs op kosten van MyM van toernooi naar toernooi door Europa.

Hearthstone - Paladin Hearthstone - Demonlock

Zijn eerste overwinning behaalde hij 02 november 2014 in Boekarest, Roemenië. Hij won USD 4.000 door in de finale van DreamHack Masters de Duitse gamer Peter Stevanovic aka Gaara te verslaan. Dezelfde maand wordt hij 2e op het Dreamhack Hearthstone Championship. Hij verliest met 2:4 van de Oekraïner Kolento.

Thijs is nu een professioneel gamer. En dat betekent fulltime gamen, elke dag weer. Online trainen en spelen, maar ook live streamen. En daarnaast reizen en spelen op toernooien tegen topspelers uit de hele wereld.

Begin 2015 stapte Thijs over naar het Zweedse Nihilum, welke dan net een samenwerking is aangegaan met Kinguin. Thijs scoorde gelijk: in maart weet hij het OTK Invitational Skirmish op zijn naam te zetten.

G2-esports Spain

Herfst 2015 maakte Thijs weer een move: nu naar de Spaanse club Gamers2 (later bekend als G2 esports). Op 4 oktober won Thijs 10.000 euro door het behalen van de Europese titel tijdens het 2015 HWC Europe Championship in Praag.

In november heeft Thijs er dan ruim 350 wedstrijden opzitten, is een stuk wijzer en … een stuk rijker. De dan 21-jarige student bedrijfskunde is in Californië een van de kanshebbers op de Hearthstone Wereldkampioenschappen. In de Hearthstone-competitie ligt een prijzengeld klaar van 100.000 dollar (ongeveer 90.000 euro).

"Het WK winnen zal enorm lastig worden", vertelt Thijs dan. "Er zijn acht enorm goede spelers over en het niveau ligt dichtbij elkaar.” Hearthstone telt op dat moment wereldwijd ongeveer 30 miljoen spelers per maand. Uiteindelijk behaalt hij een gedeelde 3e/4e plaats.

WC 2015 Hearthstone

Thijs legt ook uit waarom hij het topsport vindt. "Net als bij fysieke sporten zijn de meesten van ons tussen de vijf en tien uur per dag bezig om onszelf verder te ontwikkelen, te verbeteren en met nieuwe strategieën te komen. Het eist uiterste concentratie en uithoudingsvermogen tijdens wedstrijden. Die duren soms twee uur achtereen en elke beslissing kan het verschil tussen winnen en verliezen betekenen."

Ook in 2016 gaat de succesreeks verder. Hij speelt nog steeds voor G2 Esports. In februari wint hij The Curse Trials. En nu – zondag 12 juni - is Thijs voor de tweede keer op rij Europese kampioen Hearthstone. Hij versloeg in de finale zijn Russische tegenstander 'Iner' met 4-3. De overwinning leverde Thijs een bedrag van 25.000 dollar op. Ook heeft hij zich hiermee gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in november 2016, waar in totaal een bedrag van 1 miljoen dollar zal worden verdeeld!

 

Volg Thijs op Twitch (123,223 volgers)   of op Twitter (27.500 volgers)   of like Thijs op Facebook (6.073 likes)

(Alle media: de stand op 15/6/2016)  

NEW VIDEOS
LATEST TWEETS
twitterLogo
LIVE STREAMS
Twitch logo
UPCOMING
No events found
Artwork by EXTRAQT Webdesign by Maarten Sinkovec Copyright © 2021 SD-Gaming