Welcome to SD-Gaming!
Here we share our experiences
and you can follow our players.
Let us surprise & inspire you!
#MakeTheDifference
lol game art image

Vrijdag 8 juli 2016: Dag 2 van het ESL Benelux 2016 kampioenschap. Het was de dag dat League of Legends gespeeld werd in de Amsterdam Arena. De teams van Asterion, ECVisualize, Sensei eSports en LachendeGerdas hadden zich in de kwalificaties geplaatst en speelden om de hoofdprijs.

Onze SDG representant en streamer Floris 'Vamir' Tuijn was aanwezig op het League of Legends kampioenschap. Vamir: “Na een korte treinreis naar Amsterdam kwamen Hades en ik aan bij de overweldigende Arena; het was mooi om te zien dat de e-Sports scene in de Benelux al zo gegroeid is dat het hier plaats vindt. En het was leuk om de vele bekenden nu ‘in real life’ te ontmoeten.

Na veel knuffels en korte gesprekken gingen we met de roltrap omhoog richting de zaal. Het toernooi was goed geregeld en ging perfect volgens schema, ik had het dan ook erg naar mijn zin en het was super om andere streamers, kijkers en spelers te ontmoeten. Ook was ik trots om SDG officieel te vertegenwoordigen, wat me ook herkenbaarder maakte voor mensen. Wat mij betreft: Tot op het volgende event!”

ESL: Amsterdam Arena Hall

Vamir’s mening over het evenement: “De kampioenschappen waren op een professionele wijze georganiseerd; technisch was alles goed geregeld, de catering was goed, en de voorzieningen waren uitstekend in de zaal en en op het podium. Hooguit was het jammer dat er wat te weinig coverage gegeven werd in de media.”

Rond 1 uur begon de eerste halve finale. Asterion en Sensei eSports vochten om de overwinning in een Best of 3. Asterion had last van de recente line-up wijzigingen waarbij het team een aantal goede spelers kwijtgeraakt was. Sensei daarentegen had gescrimd tegen hogere teams en je kon merken dat ze dagelijks geoefend hadden en goed op elkaar ingespeeld waren. Einduitslag eerste halve finale: Sensei was duidelijk beter, het werd een 0-2 overwinning.

ECVisualize (ECV) en het mixed team Lachende Gerda’s (LG) speelden vervolgens de andere halve finale. Na een eerste match waarbij ECV goed tegenspel bood en zelfs de lead had, was het de klasse en internationale ervaring van Kirei, de jungler van LG, die het verschil maakte. Ook de tactische keuzes van ECV werkten vaker averechts gedurende de match.  De tweede match was een stomp. Einduitslag tweede halve finale: 0-2 voor Lachende Gerdas. 

Mixed Team Lachende Gerdas

De finale’s avonds ging tussen Sensei eSports en Lachende Gerdas, waarbij Sensei vrij eenvoudig verslagen werd door de (ex) pro’s en masters van het mixed team van LG. Uitslag finale: 0-2.

Teamleden Sensei eSports: Gabriël 'Bwipo' Rau, Toplane; Jacco 'Broeder' Broeder, Jungle; Jeroen 'Night' Segers, Midlane; Brendan 'Brenashh' Kramer, Marksman (ex-SDG speler); Tim 'Fortunate' Merckens, Support.

Teamleden Lachende Gerdas: Bram ‘Morsu’ Knol, Toplane; Thomas ‘Kirei’ Yuen, Jungle; Sofyan ‘CozQ’ Rechchad, Midlane; Sander 'Ktty' Everink, Marksman; Christophe ‘je suis kaas’ van Oudheusden, Support.

NEW VIDEOS
LATEST TWEETS
twitterLogo
LIVE STREAMS
Twitch logo
UPCOMING
No events found
Artwork by EXTRAQT Webdesign by Maarten Sinkovec Copyright © 2024 SD-Gaming