Welcome to SD-Gaming!
Here we share our experiences
and you can follow our players.
Let us surprise & inspire you!
#MakeTheDifference
lol game art image

Donderdag de 7e juli: Dag 1 van het ESL Benelux 2016 kampioenschap. Gespeeld werden de halve finales en de finale van Counterstrike: Global Offensive (CS:GO), een van de meest populaire spelen ter wereld.

Peter ‘PeterG’ Gordijn was als founder van SD-Gaming donderdag aanwezig in de Arena. Over het event was PeterG zeer te spreken. "Het was een mooi event, met goede stages. Er was geen overbodige ‘shit’ en het publiek had een goed zicht op de spelers. De zaal was klein maar goed gevuld. Het enige minpuntje betrof de performance van de shoutcasters: de geluidsboxen stonden te dicht bij het podium waardoor de spelers makkelijk afgeleid konden worden door de verslaggeving. De shoutcasters beperkten zich daarom vooral tot de wedstrijd en konden er weinig omheen praten." Na ook nog even bijgepraat te hebben met Amon, founder van Asterion ging alle aandacht naar de halve finales.

The audience at the Amsterdam Arena

Als eerste streden ’s middags Asterion en LowLandLions (LLL) om een plaats in de finale. Deze battle begon rond 13.00 uur.  PeterG: "Dit was DE match waar ik naar uit keek. Wetende dat LLL nog tijdens de kwalificaties Asterion met 16-01 pak slaag wist te geven had ik in het achterhoofd dat Asterion wraak kwam nemen! Helaas bleek niets minder waar te zijn. Zowel Joey (CRUC1Al) als Kaj (Kajsk1ng) lieten zich zowel op CT als T-Side van hun sterkste kant zien! 2-0 voor LLL. Asterion hoeft zich echter nergens voor te schamen. Dit relatief nieuwe team met jonge spelers heeft zich prima staande gehouden tegen een oppermachtige LLL line-up."

Later die middag volgde de andere halve finale tussen Venko Gaming en Asser Gaming. PeterG: "Dit leek mij de leukste game van allen, een mix team met top talent tegen wederom een relatief nieuw "team/mix" die bijna de gehele kwalificaties wist te domineren. Met spelers als Fement en Imprez aan de zijde van Asser-Gaming, en spelers als Klitz en Ketchup aan die van Venko kon dit alle kanten op gaan. Deze best of three series was duidelijk de spannendste van alle matches die dag, echter bleef de winst uit het zicht voor Venko Gaming en mochten ze naar huis na een 2-0 verlies."

 LowLandLions wins first ESL Benelux CS 2016

De finale dus, maar toch ook weer niet. Peter G: "Nadat we hadden kunnen zien hoe de spelers van LLL met gemak Asterion de gehaktmolen in propte wist ik dat een (getalenteerd) mix team weinig kon brengen in deze best of three. CRUC1AL die compleet de spelers van Asser-Gaming uit elkaar trekt met zijn AWP was werkelijk GE-WEL-DIG om te zien, elke keer weer wanneer de ingame camera op hem gericht werd wist het publiek dat ze een spektakel konden verwachten! Het publiek ging los als de jonge speler niet één, niet twee, niet drie maar VIER spelers wist te vinden met zijn AWP alsof het een gewone rifle was! De game werd snel beslist en de spelers van LLL zijn terecht de Champions van deze eerste Benelux Championships Series!"

Helaas niet op het offline event maar toch een mooi resultaat voor het CS:GO team van SDG: de 5e plek op dit eerste nationaal kampioenschap van de Benelux.

Het LLL team bestond uit de spelers Mole (UK), AaroN (UK), Cruc1al (NL, ex-SDG speler), Kaisk1ng (NL) en Monu (BE).

Team Asser Gaming: Clash (NL), Fement (NL), ImpreZ (NL, ex-SDG speler), SPiNM (NL), v4sin (BE), Pavalol (NL), Kaparzo (Tsjechië) en Stefan (NL).

NEW VIDEOS
LATEST TWEETS
twitterLogo
LIVE STREAMS
Twitch logo
UPCOMING
No events found
Artwork by EXTRAQT Webdesign by Maarten Sinkovec Copyright © 2024 SD-Gaming